1985 1986 schaatswinter

De winter begon in november 1985, op de 19e bleef het de hele dag onder 0. Het vriest s’ nacht licht tot min -4 graden, op 29 november was het s’ nachts -5 en op 30 november -4,4.

We gaan die dag naar de Princenhof en daar hebben we gereden met Age V. die een lange stok bij zich had. Het ijs was marginaal: 5 cm.

In december heeft het niet meer gevroren.


Vanaf 2 fbruari 1986 gaat het weer vriezen, vanaf de 5e steeds matig. Op donderdag 6 februari kon geachaatst worden op de Wargaster vaart, in de Princenhof en op de Wijde Ee. Met Jan F. via de Hooidamsloot, de Princenhof en over de Wijde Ee naar Akkrum en terug met over het algemeen slecht ijs.

Op zaterdag 8 februari reden we door de zuidwest hoek van Friesland (met Jan F.  Freerk F. Siep Jan W. en Gerard P.).

Op de donderdag 13 februari reden Reinoud B. en Kees B. de 13e   elfmerentocht.

Op deze dag reed ik met Wiebe M. de volledige elfstedentocht. Prima ijs. Kennelijk nog niet overal de vereiste dikte van 15 cm maar voor individuele elfsteden rijders  was het ijs overal voldoende dik en betrouwbaar (het bestuur had het over 35 knelpunten in de route).

Het blijft matig vriezen en 2 dagen later op zaterdag 15 februari opnieuw de elf steden tocht gereden, nu in omgekeerde volgorde, dus eerst naar Dokkum.

Gereden met Jan F. , Freek F. , Siep Jan W. en Gerard P.

Het blijft daarna s’nacht matig vriezen, vanaf de 21e streng.

Op 20 februari alleen vanaf Goutum naar Grou via de Wirdumer vaart, vervolgens naar Irnsum vanwaar over een sloot  de wette bereikt kon worden. Zelfde route weer terug naar Goutum. 

Op zaterdag 22 februari werd de officiële Princenhoftocht uitgeschreven en hieraan hebben we meegedaan: Reinoud en Kees, Ludolf P, Willem B.

Op 23 februari met Jan F. en Frits B. een deel van de zuidelijke elfstedenroute gereden.

Een dag later wordt de elfstedentocht uitgeschreven voor woensdag 26 februari die ook door Reinoud als 16 jarige werd uitgereden, weliswaar zonder het kruisje te krijgen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb